15:00

Älvängens IK (B)

Referat: Jonsereds IF - Älvängens IK (B)

Mycket jobb under veckan för att få ihop 14 spelare och det blev en rekordung upplaga med en snittålder på drygt 16 år.
Vi ställde upp med två spelare födda 2006 och fyra spelare födda 2007 samt målvakts Emmy som fick spela ute vilket gjorde henne lika glad som ett barn på julafton. De mer rutinerade spelarna tog ett bra ansvar och trots ett hopkok såg det stundtals riktigt bra ut. Redan i första minuten är debutanten Alexandra nära att sätta bollen i mål, men avslutet gick över.
Ju längre halvleken gick, desto mer ÄIK blev det. Vi får med oss en 2-0 ledning i pausvilan efter två bra avslut av Linnea O och det var aningen i underkant.
Känslan var att i andra halvlek skulle det tippa över ännu mer och så blev det, när vi flyttade runt bollen och använde kanterna blev det riktigt jobbigt för hemmalaget. Debutanten Amanda serverade Alexandra öppet mål två gånger på raken, pang i nättaket och då var matchen avgjord. Matchen slutar 6-0 och hade en del av de övriga avsluten varit lite bättre hade det blivit ett antal mål till.
En av årets roligaste matcher då det var en avslappnad känsla och där några av klubbens talangfulla flickspelare fick chansen att känna på seniorfotboll och inte är några medåkare utan bidrar med 2 mål och 3 assist.

Jonsereds IF-ÄIK dam 0-6 (0-2)
Mål: Linnea Olsson 3, Alexandra Ionescu 2, Emmy Johansson 1
Varning: Linnea Olsson